Alltid frid och fröjd när MA50 korsar MA200? (Svar NEJ)

Igår korsade MA50 MA200 i Net Insight.

Vi kan se ovan att aktien ser ut att formatera en triangelformation vilket brukar leda till en kraftig rörelse antingen upp eller ned (det beror på att volatiliteten drar ihop sig inom intervallet). Vi kan även se att vi har en negativ divergens i RSI (vilket får ses som negativt).

För att göra en korrekt analys så måste vi dock kolla historiskt på aktien för att se hur den brukar prestera vid sådana här signaler.

Lite info angående aktien (källa Avanza).

”Net Insight är verksamma inom telekommunikation. Bolaget är specialiserade inom utvecklingen av nätverksutrustningar. De tekniska lösningarna levereras på global nivå och utgår ifrån bolagets egenutvecklade plattform Nimbra. Kunderna återfinns inom telekombranschen och produkterna används huvudsakligen inom satelliter, DTT, kabel TV, IPTV, samt för OTT operatörer. Bolaget etablerades 1997 och har sitt huvudkontor i Solna.”

Vi kan se ovan att vi inte har en edge (inte över 70 % i andelen vinstaffärer på någon tidshorisont) för en uppgång i aktien. Jag vet när jag själv började med aktier så kollade jag på alla möjliga signaler exempelvis MA50 korsar över MA200 som i det här fallet och slängde mig direkt på köpknappen då jag lärt mig genom att läsa böcker att det är en bra signal, dock så är det stor skillnad på signaler mellan aktier.

Exempelvis kan vi jämföra backtestingen ovan med Axfood som jag gjorde för några veckor sedan.

Här ovan har vi alltså exakt samma signal men den ena ger en mycket hög edge för uppgång gentemot den andra aktien, därför är det viktigt att alltid göra sin backtesting innan och inte bara slänga sig på köpknappen.

En tanke på “Alltid frid och fröjd när MA50 korsar MA200? (Svar NEJ)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: