200-dagars högsta i Ericsson

I mitt senaste inlägg gjorde jag en analys på Ericsson och kom fram till att sannolikheten för uppgång inte var hög. Dock så gjorde aktien en 200-dagars högsta igår så var såklart även tvungen att göra backtesting på den signalen, vilket visade att 200-dagars högsta är en starkare signal än ett gyllene kors i Ericsson (MA50 korsar MA200)

Här har vi backtestingen från förra inlägget

Samt från den nya

Vi kan se att ifall vi köper Ericsson när den stänger ovanför 200-dagars högsta så har vi hela 67% vinstaffärer och en avkastning på hela 13% gentemot 45% vinstaffärer samt 10% avkastning i föregående backtesting. Jag har en gräns som säger att jag måste ha en sannolikhet över 70% för uppgång för att jag skall anse mig ha en edge så Ericsson är precis på gränsen.

2 reaktioner till “200-dagars högsta i Ericsson

    1. Hej och tack för en bra fråga! Mitt nästa inlägg kan handla om det då det kanske är fler som vill veta. Mvh

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: