S&P 500 satte agendan igår! (eller)?

Igår stängde S&P 500 ovanför MA200 vilket jag anser är ett styrketecken. Man brukar säga att marknaden befinner sig i ett positivt marknadsläge ifall börsen handlas ovanför MA200 samt negativt ifall det handlas nedanför. Jag vet dock att indexen brukar vobbla omkring MA200 så bara för att det stängde ovanför det igår så betyder inte det att vi inte har med en falsk köpsignal att göra. Jag vet att något som minoriteten av förvaltare gör är att de kollar på månadsbasis för att just slippa vobblingar/falska signaler. Det betyder att man skall vänta och se tills den här månaden är slut ifall månadens candlestick stänger ovanför MA12 istället för att kolla på en dags-candlestick.

Dock så är allt ovan enbart gissningar så vi måste göra lite backtesting för att se vad som brukar hända när just S&P 500 stänger ovanför MA200. Vill tillägga att anledningen till varför jag inte använder OMX30 är för att S&P 500 är det stora indexet och brukar sätta agendan för alla världens index.

Stor grön candlestick igår som stängde ovanför MA200 vilket jag anser positivt, dock är inte jag och backtestingen överens.

Vi ser att på kort sikt så har vi ingen edge för uppgång dock på 1 års sikt. Jag skulle gissa att vi får mycket bättre signal ifall MA50 korsar MA200 dock är det att ta ut segern i förskott så gör backtesting när det sker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: