Stillfront påväg mot att noterar ännu en ny 200-dagars högsta?

Då inte marknaden har stängt ännu så kan vi inte vara helst säkra men ser ut som Stillfront är påväg att göra en ny 200-dagars högsta. Därför passar vi på att se vad det brukar betyda historiskt för framtida avkastning!

Starkt momentum i Stillfront

Lite fakta angående Stillfront (Källa Avanza).

”Stillfront Group är verksamma inom spelindustrin. Bolaget utvecklar och är förläggare och distributör av en bred portfölj av digitala spel. Exempel på spel som bolaget framtagit inkluderar Al Admiral, Call of War och Unravel. Bolaget bedriver verksamhet genom självständiga dotterbolag främst verksamma på den europeiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Linköping.”

Egna tankar:

Stillfront har gått riktigt bra under COVID-19 då allt fler sitter hemma och vill roa sig med något, vilket passar ypperligt för spel. Aktien har fått höjda rekommendationer från analytiker så har ett starkt momentum samt så såg kvartalsrapporten bra ut. Bifogar citat från rapporten!

”Den globala marknaden för digital underhållning upplevde en ökad efterfrågan under senare delen av kvartalet och har på kort sikt visat sig vara motståndskraftig mot påverkan från Covid-19 pandemin.
Stillfront levererar ett starkt första kvartal med en uppgång i nettointäkter på 65 procent och en justerad EBIT marginal på 31 procent. Tillväxten är främst relaterad till förvärven av Kixeye och Storm8 samt solid organisk tillväxt. Den underliggande utvecklingen i spelportföljen var positiv med hög spelaktivitet i de flesta av våra spel. Avkastningen på våra rekordstora marknadsföringskampanjer var mycket god i hela gruppen under kvartalet. Idag, den 6 maj 2020, fortsätter vi att se en mer accelererad spelaktivitet i hela
portföljen, både i form av ett starkt inflöde av nya registrerade användare samt ökad aktivitet hos befintliga användarbaser. Vi upplever för närvarande betydligt högre avkastning på våra marknadsföringskampanjer, och vår marknadsföringsstrategi genererar mycket goda resultat. I tillägg till den generellt höga aktivitetsnivå vi ser just nu, kommer Storm8 att konsolideras fullt ut i vår finansiella rapportering i det andra kvartalet och Candywriter konsolideras från och med 1 maj 2020, vilket sammantaget lägger grunden för en stark utveckling i nästkommande kvartal”.
Jörgen Larsson, CEO, Stillfront

Dock måste vi göra backtesting för att veta ifall det är en bra signal när aktien noterar en ny 200-dagars högsta.

Avkastningen samt antalet vinstaffärer ser helt okej ut på 3-6 månaders sikt. Jag siktar alltid på att ha en edge på över 70%.

Prenumerera gärna på bloggen genom att fylla i er mail längre ned på hemsidan, så att ni inte missar nya analyser samt är de som får tillgång till dem först! Ni kan även använda RSS.

2 reaktioner till “Stillfront påväg mot att noterar ännu en ny 200-dagars högsta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: