Solcellsbolaget som går knackigt på börsen

Midsummer är ett bolag som jag ägt från och till sedan juli 2018. Det var först det här året som jag började handla med min modell som jag skapade i början av året vilket gjort att jag enbart har varit inne i Midsummer en gång när vi hade en edge. Gjorde en analys i september på bolaget som visade att vi inte hade någon edge. Då stod aktien i 19,62 kr för att igår stänga på 13,88 kr, en avkastning på ca – 30 % [(13,88-19,62)/19,62] så analysen var lyckad. Jag vet att jag själv hade varit inne i bolaget ifall jag inte hade gjort backtesting och enbart handlat på känslor (vilket är korkat).

Då jag tror på solceller så har jag velat gå in i bolaget, men aldrig hittat någon edge vilket leder till att jag håller mig borta istället för att investera med känslorna. En annan ”rolig” sak är att ifall man läser på Midsummers forum på Avanza så är det oftast samma personer som skriver ”nu skall den upp, för nu kan den inte gå ned mer” eller dylikt för att sedan se aktien rasa ännu mer och sedan är det en dag med uppgång vilket leder till följande typer av kommentarer ”Nu är det DAGS, raketen har startat” för att sedan återigen se en rejäl nedgång… Det är ett tecken på varför vi inte skall investera med känslorna utan följa statistiken och en kvantitativ modell slaviskt.

Aktien ser ut att ha gjort en dubbelbotten och MA5 har korsat MA10 så frågan är ifall vi har en edge i bolaget.

Vi kan se att det fortfarande inte finns någon edge i bolaget (minst 70 % vinstaffärer samt 5 datapunkter att göra statistiken på) så sökandet går vidare.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: