Se upp med det här när det kommer till Lendify

Jag skrev i somras ett inlägg om Lendify och precis när jag hade lagt upp inlägget så började jag grotta ned mig i siffrorna och fann en skum sak. Säg att jag exempelvis hade satt in 10 000 kr och haft en avkastning på 10 % då bör jag ha 11 000 kr men så är inte fallet ifall man gjort samma misstag som jag. Man kan nämligen köpa lånen för mer pengar än vad man får tillbaka vilket gör att man kan sluta upp med att förlora pengar även om man haft en positiv avkastning. Oftast är det just på de små lånen från 0-4000 kr på andrahandsmarknaden som det här är ett problem på. Vi kan se ett exempel nedan.

Här köper vi något för 3174,32 kr men får endast 2966,65 kr så direkt har vi gjort en förlust. Hur vanligt är det här problemet?

Vi kan se ovan att av 1165 st lån som finns ute så är det enbart 226 av dessa som man inte förlorar pengar på (kan även tjäna pengar genom att köpa lån till lägre än 100 % av priset).

Slutsatsen är att Lendify är grymt bra när man vill ha en förutseed avkastning vilket vi kan se nedan, dock så bör Lendify informera om varför man inte bör köpa lån till mer än 100 % av priset då det kan göra att man går med förlust även om man har en positiv avkastning.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: