Astra Zeneca rasar och frågan är om vi har en edge?

Astra Zeneca är ett av mina case som jag har i portföljen, jag har 12 öppna positioner varav 2 är negativa i avkastningen (Astra Zeneca är en av de negativa). Läkemedelsbolaget meddelade igår att de pausar fas-3-studien gällande Coronavaccin då en patient utvecklat en allvarlig reaktion. Dock är det inget konstigt att de pausar det då bolaget uppger att det är ett rutinmässigt förfarande för att kunna undersöka vad det är som blivit fel. Astra Zeneca föll 8,1 % i efterhandeln igår vilket säger att aktien borde öppna på 885,4565 kr.

([x-963,50]/963,50)=-0,081 här vill vi lösa ut vårt x som är just 885,4565 kr. Dock hinner det oftast hända mycket från efterhandeln till själva öppningen så det behöver inte öppna ned med 8,1 % vilket leder till att vårt framräknade x inte fastställt.

Vi kan se att aktien befinner sig i en nedåtgående trend sedan maj och vi har även ett gap som inte fyllts ännu (ifall aktien öppnar runt 885 kr så fylls dock gapet idag). Aktien vobblar omkring MA200 och vi kan därför se vad som brukar hända när aktien stänger ovanför MA200.

Vi har ingen edge (dock nära på 6 månader) men det är viktigt att vi är konsekventa och aldrig gör bedömningar ifall något är nära eller ej utan det är 70 % eller över som gäller.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: