”Raset” i techsektorn inget ras

Igår så kunde man läsa på diverse internetsidor att vi hade ett ras på börsen men om vi kollar varifrån vi kommer så skulle jag inte kalla det något ras utan mer en hälsosam rekyl (”Hälsosam rekyl på börsen”). Ifall vi kollar på FAANG-bolagen (samt Tesla) så ser deras grafer ut som följande.

Facebook
Apple
Amazon
Netflix
Alphabet
Tesla

Vi har en gemensam sak för alla dessa aktier och det är att dessa befinner sig långt ifrån sina MA200-värden vilket inte brukar hålla allt för länge då kurserna brukar pendla runt just MA200. Skrev i juli om att jag var skeptiskt till att så många aktier handlas långt ifrån MA200. Det finns två scenarion som skulle kunna ske antingen går aktiekurserna ned till MA200 eller så vädrar vi ur överköptheten genom att aktiekurserna konsoliderar en längre period vilket per automatik leder till att aktiekurserna närmar sig MA200. Alltså behöver inte kurserna rasa bara för att vi befinner oss långt från MA200 utan vi kan skaka av oss överköptheten genom att varken gå upp eller ned, vilket betyder att en annan sektor måste hjälpa till om börsen skall fortsätta upp.

Kollar vi enbart på OMX så ser vi att vi befinner oss i en stigande triangelformation vilket brukar leda till fortsatt uppgång, vi ser även här att vi befinner oss en bit ifrån MA200 dock inte lika ohälsosamt långt ifrån som i många teknikaktier.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

3 reaktioner till “”Raset” i techsektorn inget ras

    1. Hej! Håller med om att aktierna skall ned, och med det menar jag till sina långa medelvärden (MA200). De kan göra det antingen genom att gå ned i pris eller genom att konsolidera en längre period (alltså behöver inte aktierna gå ned utan räcker med att de inte går upp). Mvh

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: