Våga ta till dig andras åsikter

Jag upplever ofta i forum och dylikt att folk inte kan ta till sig andras åsikter om aktier de själva äger och det är livsfarligt att känna en så djupt samhörighet till en aktie att man inte kan omvärdera sina åsikter eller diskutera både negativa samt positiva saker. Jag vet exempelvis i Storytel så var det en person som kommenterade ett förvärv och att aktien gick upp lite väl mycket vilket jag kunde hålla med om efter att man hade varit lite blind och bara sett alla fördelar med förvärvet (så även jag faller ibland offer över att försvara mina aktier i mitt eget huvud vilket är idiotiskt om jag inte har en bra anledning). En anledning till varför 90 % av alla personer förlorar pengar på aktiemarknaden tror jag är dels för att man köper bolag för att andra snackar om dessa och så tror man att det kommer finnas fler personer som är beredda att köpa för ett högre pris (The Greater Fool Theory) samt dels för att man gifter sig med sina aktier och vägrar att ta en förlust. Ifall man handlar med en kvantitativ modell som jag gör så är det helt irrelevant ifall jag gillar bolaget för även ifall jag har ägt ett bolag fem år så tvekar jag inte på att inte ha med det i portföljen ifall siffrorna visar att jag inte har en edge samt så säger modellen till mig exakt när jag skall sälja (exakta datumet) så därför behöver jag aldrig tveka på när jag skall sälja. En sista sak är jag bryr mig inte ifall någon skriver något negativt om mina bolag jag äger då jag ändå inte kommer sälja på grund av det då jag redan bestämt i förväg när jag skall sälja, dock kan jag förstå ifall folk blir rädda att deras aktier skall gå ned bara för att andra kommer med åsikter men går aktien ned för att någon säger något så skall aktien ned för då är den övervärderad.

Genom att göra som ovan så har jag mindre beslut att ta samt parametrar och desto mindre parametrar samt beslut jag måste tänka på ju bättre för min avkastning. Sist men inte minst önskar jag att personer på forum kan ta till sig andras åsikter om deras aktier även ifall det inte stämmer överens med deras egna åsikter för på så sätt blir marknaden mer effektiv och det uppstår inte flockbeteenden med grupper som älskar sina aktier och tänker som på bilden nedan.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: