Gör inte som alla andra…

Jag var ute och sprang tidigare på morgonen i regnet, en golfbana som finns där jag bor var nästan helt tom förutom att det fanns några tappra personer ute i regnet. Då slog mig tanken att för att lyckas bli bättre på något än någon annan så måste man göra något annorlunda mot vad den personen gör. Tänk att de flesta inte orkar gå ut och springa eller golfa för att det regnar men just DU gör det, och att du gör det varje gång. Då är det självklart att du kommer bli bättre än genomsnittet. En annan sak som jag gillar att göra är att läsa böcker, tyvärr har jag en känsla av att dagens ungdomar/yngre vuxna inte har tid till att läsa då vi vill att allt skall gå så snabbt, men för att lära oss saker så MÅSTE vi läsa. Så om du är en person som läser så kommer du definitivt bli ”smartare” än genomsnittet då du gör något som inte andra gör. Slutsatsen med det här inlägget är att det här går att applicera på börsen då vi aldrig skall förlita oss på att andra vet bättre och följa dessa blint utan vi måste göra våra egna analyser, dock så gör inte de flesta av oss det så ifall du gör det så kommer du har en edge mot övriga på marknaden. Finns flera intressanta forskningsartiklar som tar upp något som kallas herd behavior vilket handlar om hur vi människor följer andra som vi anser är gurus eller liknande när det kommer till aktiemarknaden.

Jag kan tipsa om artikeln ”An empirical analysis of herd behavior in global stock markets Thomas C. Chiang *, Dazhi Zheng” ifall ni vill ha lite intressant helgläsning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: