Vad är tanken bakom den här bloggen?

Jag är 27 år och nationalekonom från Lunds universitet med inriktning inom finans. Började min aktieresa 2013 och har förhoppningsvis mycket kvar att lära. Min plan med den här bloggen är att jag vill sprida idén om att enbart handla på aktiemarknaden när man har statistik som talar för ens fördel. Jag började själv min resa med att gå med i massa Facebookgrupper och att läsa ALLT som går att läsa. Men insåg för ungefär ett halvår sedan att det finns ingen som vet hur aktiemarknaden skall gå men man kan ändå använda sig av modeller som bygger på backtesting för att ha en statistisk fördel på marknaden. Jag förstår att Facebook-grupper, poddar och böcker kan ge en inspiration men man skall aldrig handla på inspiration utan att ha historik som bekräftar ens teori. Min strategi är följande, jag äger fem långsiktiga case som jag enbart går in i efter att jag gjort backtesting. Kan exempelvis handla om att ett bolag handlas i en positiv trend (priset ovanför 200-dagars glidande medelvärde). Sen så används en modell som jag skapat i Excel för att göra backtesting på andra bolag som uppvisar en positiv teknisk signal. Kan ta ett exempel som jag gjorde förra veckan då jag testade modellen på OMX30. Ifall OMX30 stänger ovanför MA50 så har vi 72% vinstaffärer med snittavkastning på 2,7% ifall vi håller positionen i 42 handelsdagar (2 m) samtidigt som vi har 100% vinstaffärer (baserat på historisk data) med en snittavkastning på 14% när OMX30 stänger ovanför MA200 samt då positionen hålls 253 handelsdagar (1 år). Så köper man en lång position i OMX30 när den handlas ovanför MA200 så kan man förvänta sig 100% vinstaffärer med en avkastning på 14%. Mitt mål är som sagt att inspirera er som läser det här till att använda statistiska analyser innan ni tar beslut så hoppas det verkar intressant och att ni vill besöka bloggen igen för kommer fortsätta dela med mig av analyser i framtida inlägg.

4 reaktioner till “Vad är tanken bakom den här bloggen?

  1. Det excel-verktyg som du skapat för backtesting, är det något du skulle vilja dela med dig av?

    Använder du något annat verktyg idag är backtesting eller kör du fortfarande excel?

    Gilla

    1. Hej! Min plan är att släppa en bok eller eventuellt en kurs där jag går igenom hur man kan skapa modellen från grunden samt lite annat att tänka på när man investerar på börsen 🙂 Jag kör Excel men i framtiden vill jag även använda mig av R som är ett programmeringsspråk.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: