Igår stängde OMX30 nedanför MA200 (återigen i negativ marknadsfas)

Igår stängde OMX30 nedanför MA200 vilket ses som att vi återigen befinner oss i en negativ marknadsfas. Ifall jag tar mig friheten att göra lite vilda gissningar innan jag kollar på faktiskt data så skulle jag inte bli förvånad ifall den branta V-uppgången endast är en uppgång i en nedåtgående trendkanal. Det som gör mig negativ är att vi stängde nedanför MA200 samt så kan vi rita upp en trendkanal med negativ lutning. Det som skulle ändra min syn är ifall vi bryter upp ovanför MA200 samt tar oss ur den negativa trendkanalen. Men men nog med gissningar och låt oss kolla på backtestingen.

Vi kan se ovan att vi inte har så stor sannolikhet för uppgång samt så är avkastningen ganska blygsam. Sannolikheten för uppgång är större inom två månader för att sedan minska igen. Ifall vi kollar i grafen ovan så vore inte det osannolikt då det skulle betyda en rekyl upp i den negativa trendkanalen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: